Тази година обаче ще има изненада, паралелно с вечерните прожекции на главната улица в Пловдив, в близост до Римския стадион. За първи път не само в България, но и в света, DroneUp ще обърне нещата с главата нагоре и ще предостави възможността да се гледат филми от небето с поглед към небето. С подкрепата на Община Пловдив, ще бъде опънат 13 х 5 метров вертикален екран, така че гостите на фестивала ще могат да гледат дрон филмите под един уникален ъгъл.

Думата „гости“ е точна, защото фестивалът ще засее тревна покривка на самата главна и ще покани всеки в своята “градина“. Носете си одеало за пикник и се настанете удобно на „истинска“ трева, DroneUp ще се погрижи за останалото, призоваха от Общината.

Тази година за фестивала бяха подадени близо 90 дрон филма, от които международно жури избра 34 финалиста за традиционните вечерни прожекции на Римски стадион. Ръчно-изработените дървени DroneUp „Оскари“ ще попаднат в ръцете на общо 8 щастливци. По един победител ще бъде излъчен от всяка категория, а през 2017 г. за първи път ще има по 1 награда на публиката за всяка от фестивалните вечери.

Прожекциите ще са в петък от 19.30 до 22.00 часа, а в събота от 20.00 до 23.00 часа.

Вълнуващи преживявания очакват всички и между 10.00-17.00 на територията на Мол Пловдив. Посетителите ще могат да разгледат изложба на дронове, да видят двудневно търговско експо и ще имат възможността да се запишат за една от многото интерактивни работилници, посветени на небето, се казва още в съобщението.