Установено е, че за периода месец ноември 2014 г. – месец юни 2017 г. С.П.С., на 47 години, е извършила множество измами на територията на страната, като е ощетила различни лица, придобивайки за себе си облага на стойност над 400 000 лв. При тази си дейност тя се е представяла за длъжностно лице, включително за служител на прокуратурата.

Жената е обвинена за общо седем измами, извършени при условията на продължавано престъпление, като престъплението представлява особено тежък случай. Ако бъде осъдена, тя може да бъде осъдена на лишаване от свобода от 3 до 10 години, като е предвидена възможност и за конфискация до ½ на имуществото на виновния.

От събраните по делото доказателства е установено, че тя и съпругът й И.Б.С. са извършвали финансови операции и сделки с парите, придобити от измамите. В тази връзка им е повдигнато обвинение за пране на пари, което са извършили в съучастие. За това престъпление се предвижда наказание от 3 до 12 години затвор и глоба от 20 000 до 200 000 хиляди лева.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на Окръжна прокуратура Пловдив за срок от 72 часа.