Вчера около 9 часа сутринта случайни минувачи откриха тялото на бизнесмена на алея в пловдивския парк "Лаута". До трупа му -  за едно дърво пък било вързано кучето му - порода "Дого Аржентино". Божилов бе убит с един изстрел в сърцето. Оръжието също още не е открито.

Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски коментира пред Нова телевизия, че криминалистите работят по всички възможни версии и до момента не е изключена нито една.

"Не установяваме обаче някакви сериозни финансови взаимоотношения с партньори или близки. Няма и сериозни житейски конфликти или интимни отношения, които биха послужили за мотив за убийство. Не е изключена обаче и версията за инцидентно спречкване в парка, което да е довело до стрелбата", заяви комисар Терзийски.

Той каза още, че е предприето всичко необходимо, но не за всяко престъпление органите на реда могат да се справят за кратко време.

"Има случаи, при които за 24 часа извършителите могат да бъдат разкрити, но и такива, както убийството на младежа в Борисовата градина, при които е нужно много повече време, за да се изяснят всички обстоятелства и да се съберат годни доказателства", коментира директорът на ГДНП.

Разследващите се опитват да разнищят и загадката - кой и защо е завързал кучето на Данаил Божилов. По думите на директора на Националната полиция, дого аржентиното е било агресивно, а принципно едно такова животно би могло да бъде завързано само от стопаните си.

Убитият бизнесмен е разхождал домашния си любимец в парк "Лаута" всяка сутрин. По думите на свидетели, Данаил е пускал кучето да се разхожда свободно. Така е било и във фаталната сутрин. Защо по-късно мъжът е сложил каишката на кучето и го е вързал за дървото, остава загадка.

"Никой не може да обясни защо кучето е било завързано до трупа на брат ми. За мен е пълна мистерия защо се е случило това нещо и по този начин да си отиде той", заяви през сълзи пред "24 часа" братът на Данаил Тони Божилов. Двамата въртяли дребен бизнес с дрехи.

Тони Божилов е категоричен, че брат му не е имал дългове, не се е познавал с криминално проявени, включително Братя Галеви, въпреки че майка им живее в един блок в Дупница със съпругата на Пламен Галев, както и че не е имало конфликтни ситуации с Данаил.

Божилов оставя сираче 9-годишната си дъщеричка Виктория. Погребението му ще бъде в Дупница, след като от Съдебна медицина освободят трупа.