Иновативното събитие, организирано с подкрепата на Община Пловдив, ще представи най-добрите късометражни дрон филми от цял свят. Това ще се случи отново на Римски стадион, в сърцето на града, съобщиха от общината.

В двете вечери на безплатни прожекции, ще бъдат представени филми в шест тематични категории: Природа, Градове, Екстремно и диво, Разказ и история, Пътуване и България. Филмите – финалисти са специално подбрани от международно жури, което ще отличи най-добрите от тях в съответната категория по време на фестивала. Победителите ще получат специалните „DroneUp Оскари“ и ще имат шанса да спечелят невероятни награди, предоставени от партньорите на фестивала.

„Целта на DroneUр е да бъде едно събитие извън утвърдените рамки. Искаме да покажем на публиката как нашия свят, който мислим, че познаваме добре, и как нашето всекидневие придобиват една съвсем различна красота и динамика, когато ги погледнем от високо. Горди сме, че можем да направим точно това във великолепния Пловдив“, заявяват организаторите.

В продължение на незабравимото миналогодишно шоу, събрало повече от 3000 души, те обещават и през тази година запомнящо се откриване, демонстрации, работилници, изяви на живо, музика, забавления и много изненади. През 2017 г. DroneUp ще включва и дневна програма през почивните дни – 26 и 27 август, организирана съвместно с МОЛ Пловдив и Дрон Арена, по време на която посетителите ще могат още повече да се доближат до света на дроновете. Тъй като амбицията на DroneUp e да пренесе красотата на въздушната кинематография директно на широката публика и да разруши стигмата около летящите дронове, фестивалът е с ВХОД СВОБОДЕН!