Около 9 часа днес на телефон 112 постъпил сигнал за възникнал конфликт заради засичане между водачи на два автомобила в района на Карловски надлез на АМ “Тракия”, по посока София. 

Веднага след това шофьорът на „Фолкваген“ със софийска регистрация препречил пътя на лек автомобил „Опел“ с бургаска регистрация и го принудил да спре. Двама столичани излезли от колата и нападнали с удари 31-годишния шофьор на опел-а и 20-годишната му бременна приятелка, след което побързали да се оттеглят. 

Младата жена е откарана в болница за обстойни прегледи и по данни на лекарите няма опасност за нея и за плода. Медицинска помощ е оказана и на мъжа. 

Незабавно е сформиран екип от криминалисти на ОДМВР – Пловдив, които предприели издирвателни действия за установяване на нападателите. С помощта на столични полицаи малко по-късно автомобилът бил спрян и пътуващите в него мъже - задържани. 

Установена е самоличността им – 57-годишен криминално проявен и 59-годишният му брат, който е настанен в болница за лечение със счупена челюст. Спрямо по-младия е взета 24-часова полицейска мярка за неотклонение. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив. Образувано е досъдебно производство.