Замърсената вода е текла в домовете на хората от улица "Пазарджишко шосе", до бившите Оранжерии за цветя на 4 километър в Пловдив.

За това алармираха във вестник "Марица" граждани, живеещи в района. "Помислихме, че е дошъл комунизмът и от чешмите тече мляко и мастика, но се оказа, че пак са ни хлорирали", коментира мъж от квартала с чувство за хумор.

Водата от чешмата била млечнобяла, с ужасна миризма на хлор и мехурчета въздух. Трябвало да се изчака поне десет минути, за да се избистри. Миризмата на хлор обаче оставала.

"И друг път сме имали подобни проблеми, тъй като сме близо до помпената станция и при авария ние сме най-засегнати, но този път водата бе с цвят на тебешир. Не смеем нито посудата да си мием с нея, нито да пускаме перални, за всичко използваме минерална и трапезна вода", оплакаха се потърпевшите.

От  "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Пловдив са взели проби от водата.
След няколко дни станало ясно, че е имало поредна авария в Помпена станция "Север", която вече е отстранена.

"Водоснабдяването в района е нормализирано. Лабораторните проби показват, че хлорът в питейната вода е в нормални стойности и без аерация, съобщи главният инженер на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов.

При  последната голяма авария в Помпена станция "Север" в края на миналата година половината град остана на сухо за повече от половин ден, а близките квартали и за по-дълго. Ситуацията се повтори и през април 2017 г. поради планов ремонт по отстраняване на възникнала авария в същата помпена станция.