Тя е взела награда в категорията "Нови технологии и решения в управлението" за проекта "Подпомагане на общински училища за внедряване на нови образователни технологии и дигитализация на учебния процес".

Призът е връчен днес на заместник-кмета Стефан Стоянов по време на церемония в София, организирана от Фондацията за реформа в местното самоуправление в рамките на първото издание на "Програма за добри практики в местното самоуправление в България".

"За нас в община Пловдив образованието е сред основните приоритети в управлението. От началото на тази година работим по тригодишна програма, която въвежда пакет от реформи, обхващащи цялата система от предучилищното до висшето образование", е заявил Стефан Стоянов.

По думите му дигитализацията на учебния процес и въвеждането на платформата на Google за образование е важна крачка към модернизация на българското образование и към интеграцията на децата в училищната институция.

Програмата за добри практики в местното самоуправление се организира с подкрепата на МРРБ и Съвета на Европа. Тя е разработена от Центъра за експертиза на реформата в местното самоуправление в няколко страни и цели да изгради мрежа за обмяна на опит между общините във връзка с въвеждането, разработването и реализацията на иновативни практики в общинското управление.

Общо 29 практики от 19 общини са кандидатствали по програмата, а отличените са шест.