То събира български и чуждестранни компании от хранителната индустрия от 22 до 26 февруари 2017 г, съобщиха от пресцентъра на панаира.

Типични продукти на региони от България, Италия, Гърция и други страни ще бъдат демонстрирани в Града на виното и деликатесите. Експозициите на българските производители предлагат по-широка гама месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Акцентира се на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят типичните качества.

Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.

В съпътстващата изложба "Вкусове от Италия" изкушаващите щандове ще представят кулинарната слава на Сицилия. Програмата на изложението включва конференция на тема "Бъдеще за местните храни", като по време на форума ще се дискутира как специфичните за всеки регион ресурси и опит може да бъдат използвани за бизнес със занаятчийски и фермерски храни.

"Фудтех" и "Вкусове от Италия" са част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм. По същото време се провеждат още четири международни изложби: "Агра", "Винария", "Хорека Пловдив" и "Апи България".