Ученикът от пловдивското СУ „Св. Константин Кирил Философ” бе видян за последно на 25 октомври м.г. на излизане от дискотека в града под тепетата. Момчето бе обявено за национално издирване от МВР, но в средата на януари само се свърза с майка си Гергана Михайлова. Оказа се, че през трите месеца Майкъл е живял при свой приятел.

Ученикът обясни, че през това време се е опитал да търси себе си, защото е бил предаден от приятели и близък човек.

До момента на изчезването си Майкъл живее с баща си Орлин, новата му съпруга и нейните две деца. Сега обаче момчето не желае да разговаря с баща си.

46-годишният Орлин Кривиралчев, който е тапицер, пък заяви пред Нова телевизия, че не се е карал със сина си, който му казал, че иска да живее сам. Нито се опитал да го разубеди.

Майката на Майкъл – Гергана, среща баща му, когато е на 19 години. Женят се и се ражда синът им. Три години по-късно се разделят. По думите на Орлин Кривиралчев бившата му съпруга 12-13 години изобщо не се е появявала и тя е виновна за изчезването на момчето.

"Тя му обърка живота. Каза, че семейството не е за нея, че иска да ходи по барове и да си живее живота. Аз се опитах да го отглеждам и да го направя човек. Не казвам, че искам синът ми да се прибере при мен, нито казвам, че не искам. Както той си прецени. Но след всичко, което се изговори, не мисля, че е добре дошъл у дома. Откровено го заявявам”, заяви бащата.