На заседание състав на Окръжен съд разгледа 14 дела с предмет условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода и уважи 12 молби за предсрочно освобождаване на осъдени лица, а искането на двама затворници остана неуважено.

Делата са образувани по предложение на Комисия, председателствана от Началника на затвора в Пловдив, за освобождаване от изтърпяване на остатъка от наказанието "лишаване от свобода". Това е допустимо за осъдени, с примерно поведение и честно отношение към труда, които са дали доказателства за своето поправяне, също така са изтърпели не по-малко от половината от наложеното наказание, а за рецидивистите - две трети.

По отношение на 12-те уважени молби съдът намери, че осъдените са имали примерно поведение, съвестно са изпълнявали възложените им трудови задължения и неизтърпеният остатък от наложените им наказания е сравнително малък.

На шестима от тях съдът определи пробационни мерки - "задължителна регистрация по настоящ адрес, а на останалите шестима - определи изпитателен срок. Отказаното предсрочно освобождаване на двама от предложените е заради наличие на данни за наложени от затворническата администрация наказания.