Това съобщи Антония Димитрова, артистичен директор на галерията, пред БТА.

Изложбата ще бъде открита на 31 октомври. Проектът обхваща 100 обекта от града, които са впечатлили 100 художници.

Авторите ще представят в галерийното пространство своите еквиваленти на любимите си и очарователни за тях места от Пловдив и в същото време на картата на града ще се появят 100 емоционални точки, които представят 100 туристически дестинации.

Всеки артист има пълната свобода да борави с различни изразни средства, съобразно своите предпочитания и критерии и по този начин ще фигурира максимално широк спектър на изкуството във всичките му форми, допълва Димитрова.

Проектът е международен, като участниците са млади перспективни артисти от над 30 държави и по този начин, по думите на галеристката, градът ще бъде популяризиран в национален и международен мащаб.

Изложбата ще бъде пътуваща, като фокусът е Европейският съюз.

С цел добиване на популярност и престиж за Пловдив ще бъде представен снимков и видеоматериал, както и печатно издание за събитието, които да останат във времето.

В рамките на три години - от тази до 2018 г., в галерия "Резонанс" поетапно ще бъдат представени 100-те артисти, които са работили върху проекта.

Проектът е част от програмата на Пловдив за 2019 година - европейска столица на културата. 100-те творби-реплики ще пътуват до другата столица на културата за 2019 година - Матера (Италия).