Тя е по сигнал на депутатите от Патриотичния фронт и най-вече на Славчо Атанасов, който преди година алармира, че строителството е глътнало 4 пъти повече средства, съобщава 24chasa.bg.

Залата беше открита в края на август м.г. По думите на кмета на Пловдив Иван Тотев в строителството и оборудването са вложени 49,2 млн. лева, заедно с покупката на терена от колоездачното дружество "Цар Симеон.

Депутатът Славчо Атанасов твърди, че са похарчени 60 милиона лева и сигнализира Агенцията за държавна финансова инспекция. Нейни представители от няколко дни извършват проверка и са изискали от общината цялата налична документация.

Очаква се одитът да продължи и догодина, тъй като обемът на работа е огромен.

На този етап инспекторите проверяват законосъобразно ли са проведени от градската управа обществените поръчки по избор на изпълнители, най-големият от които е "ГБС-Пловдив". Сверяват се офертите и на останалите кандидати, които не са били избрани.

Следващата стъпка е да бъде извършена цялостна ревизия на вложените материали в залата. За целта ще бъдат изготвени експертни оценки, по които да сверят дали описаните във фактурите и платени от общината материали отговарят на тези, които са вложени в залата.

Патриотите са категорични, че оскъпяването е необосновано. Те атакуваха местната власт още м.г. непосредствено преди пускането на залата.

Изграждането на залата започна преди 9 години и вследствие на промените в технологиите и материалите се наложи всичко да бъде преработено.
Тя бе довършена с финансиране от държавата.