Камерите ще бъдат монтирани на сградите на кметствата в четирите села, за да може да се вижда кога местните управници и служители отиват на работа и по кое време си тръгват.

Разпореждането е на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев и идва след като съветниците приеха драстично намаление на заплатата на един от местните кметове, предаде БНР.

Общинският съвет гласува месечното възнаграждение на кмета на Ново село Тодор Атанасов да се понижи от 1078 лв. на 420 лв. и той ще получава със 700 лева по-ниска заплата, тъй като системно не ходил на работа, а управлявал селото от джипа си.

Хората дори чакали на опашка пред луксозното возило, за да подадат заявление или да поискат съдействие за решение на проблемите си.

Общинският кмет е категоричен, че понижението на заплатата на Атанасов не е свързано с политическата му принадлежност. Неговите колеги от БСП в Йоаким Груево и Триводици ще получат с по 150 лева по-високи заплати, заради съвестната си работа.

Пред Радио Пловдив Тодор Атанасов каза, че ще обжалва пред областния управител заповедта за намаляване на заплатата му. Той обвини Георги Мараджиев в политически реваншизъм. Той не търпи различно мнение от неговото и иска всички да му се кланят. Моят гръб не се превива и не лижа чужди за ...ци. За това 8 мандата съм кмет. Работата на селския кмет е при хората.

Атанасов каза още, че има 150 души временно заети заради социални помощи. Това не са от най-работливите и трябва да ги наглеждам ежедневно. Издал съм 300 нотариални акта и над 600 заверки. Това не става без кметът да ходи на работа.