То обхваща районите край кръстовището при ВСИ, до Коматевския транспортен възел и при кръстовището на Чифте баня, предаде БНР.

Дейностите стартират от района на Коматевския надлез, в подножието на Младежкия хълм.

Организацията на движение не предвижда затварянето на улици и булеварди с изключение на зоните при Централна гара и Чифте баня. Точните дати и часове за промяна в трафика да бъдат обявени допълнително.

Кметът Иван Тотев уточни, че ще се опитат това да стане през почивните дни, тъй като не е възможно да се работи нощно време.

По думите му има и хипотеза за предявяването на искания от страна на община Пловдив за възстановяване на отделените средствата на общинския бюджет с оглед на това, че дружеството, което е собственик на контактната мрежа, не е изпълнило дадените предписания по обезопасяване.

Община Пловдив и фирма "Градски транспорт“ на Ангел Батаклиев проведоха дълга съдебна сага. Мрежата на бившия тролейбусен транспорт в града не се използва от години, но често предизвиква инциденти.

През лятото на 2012-та година почина жена след като върху нея падна елемент от мрежата, скъсан от камион с извънгабаритен товар при кръговото кръстовище до Централна гара.