След двуседмично разследване Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 42-годишният Венцислав В., за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобиха от Прокуратурата.

На 12 август свидетелят Т.Г., който бил водач на автобус по градска линия №27 в Пловдив, извършвал последен курс и се движел по бул. „Македония“ в посока Бетонния мост. По същото време Венцислав В. управлявал лек автомобил "БМВ" по ул. „Скопие“. Той извършил маневра „завой надясно“ по бул. „Македония“ в посока към Бетонния мост, при която не пропуснал автобуса, който се движил по път с предимство.

Венцислав В. навлязъл в платното на бул. „Македония“ непосредствено преди автобуса. Шофьорът на автобуса присветнал с късите и дългите светлини, за да може водачът на лекия автомобил да го забележи и да избегне настъпване на пътно-транспортно произшествие. След като извършил маневрата, Венцислав В. натиснал рязко спирачките, спрял и слязъл от автомобила си.

Той отишъл от външната страна на прозореца на шофьора на автобуса и започнал да го псува и заплашил със саморазправа, в отговор на отправените от Т.Г. забележка, че с извършените от него действия може да предизвика пътен инцидент.  Венцислав В. го наплюл.

Водачът на автобуса казал на обвиняемия да се отдалечи, на което Венцислав В. отговорил: „Излез или да влезна аз“.

След като Т. Г. отказал да му отвори вратата на автобуса, шофьорът Венцислав В. ударил с дясната си ръка стъклото на предната пасажерска врата, при което то се счупило.

Водачът на автобуса се уплашил и взел малка метална тръба, която служила за премахване на конденза от автобуса, и я размахал с цел Венцислав В. да се отдалечи и да си тръгне, което не се случило и бил подаден сигнал в полицията.

Инцидентът е станал пред свидетели, които са останали изключително възмутени от непристойното поведение и действия на обвиняемия, пише още в обвинителния акт.