Все повече нови автобуси се включват по линиите на градския транспорт в Пловдив. Това съобщиха от община Пловдив по повод зачестилите обвинения, че пловдивчани ползват услугата със стари автобуси.

С изцяло нови автобуси се обслужват линиите с номера 16 и 44, обслужвани от фирма и по линия 99 на "Автотранс - 2000".

Очаква се в рамките на следващия месец нови автобуси да се движат и по автобусна линия 6. По линиите, обслужвани от "Автобусни превози Пловдив", са включени 5 броя автобуси с дата на първоначална регистрация през 2016 година.

От общината уточняват, цитирани от БТА, че за нито една от горепосочените линии превозвачите нямат ангажимент, съгласно договорите си, да извършват подобно обновяване на автопарка си.

Новите автобуси значително подобряват качеството на транспортната услуга, предоставена на жителите и гостите на Пловдив, твърдят от общинската администрация.

Гражданите на Пловдив следва да имат предвид, че посочените автобуси тепърва ще се оборудват с елементи на системата за управление на градския транспорт и към настоящия момент информацията за тях няма да е налична по електронните табла, поставени на спирките на МОПТ.