По думите на директора Иван Стоянов основните улици в квартала ще бъдат измивани по този начин всеки понеделник, съобщи Дарик радио.

Ежедневно ще бъдат дезинфекцирани и местата на нерегламентираните сметища със специален дезинфектант. Постоянните сметища на нерегламентирани места са седем, уточни Стоянов.

По думите му експериментално на жителите на „Соколите", където е най-гъсто населената част на квартала, ще бъдат раздадени найлонови чували, за да могат отпадъците да бъдат своевременно извозвани.

Освен улица „Ландос“ с шампоан ще бъдат измити още и ул. „Крайна“, „Крайречна“ и „Батак“, които са първа категория. По график в целия град улиците от първа категория се измиват с новата техника на фирмата пет пъти седмично, три пъти – улиците втора категория и веднъж седмично – трета категория, подчерта още директорът на „Чистота“.

30 метални павилиона за нерегламентирана търговия и гаражи ще бъдат съборени на ул. „Батак“ в квалтал „Столипиново“. Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков подчерта, че акцията срещу незаконните постройки ще стартира след 15 юли. Застрашени от саморазрушаване или опасни сгради в квартала не са констатирани, с изключени на една общинска двуетажна къща на ул. „Ландос“, някога предоставена за нуждите на читалище. За нея има издадена заповед за събаряне, тъй като тя е строена на гредоред и в момента не се използва.

Общо от началото на годината досега в квартала са вдигнати 60 незаконни постройки.