Трупът е открит на около километър надолу по течението от лобното място на Петьо. Мъж е забелязал тялото в коренища близо до хангарите около Гребната база и е подал сигнал на тел. 112.  

По-рано днес екип от спасители и доброволци проведоха поредна акция за издирване на 19-годишния младеж, който потъна във водите на реката край Гребния канал в Пловдив преди 7 дни.

Той бе издирван от миналата сряда вечерта, когато излиза с 17-годишната си приятелка Десислава Христова по брега на Марица и според твърденията й се подхлъзва, пада във водата. Тя опитва да го спаси - подава му парче дърво, за да излезе, но той не успява да го хване и изчезва във водата.

Разследващите обаче смятат, че двамата са се къпали в реката, но са попаднали в яма, а Петър не е можел да плува. Заместник-кметът по сигурността на Пловдив Георги Маринов потвърди трагичнатна вест.

Мястото, където Петьо изчезна е близо до северния край на въжения мост, свързващ двата бряга на Гребната база. Там в близост има коварни ями, една от които е с дълбочина над 6 метра. На дъното се редуват пясък и тиня.

Заместник-кметът по сигурността на Пловдив Георги Маринов потвърди трагичнатна вест: Маринов припомни за забраната за къпане в реката и призова за повече внимание при разходки край неохраняеми водоеми.