Около 22 часа при надлез “Скобелева майка” възрастният пловдивчанин с лек автомобил “Опел” навлязъл с висока скорост на кръговото движение и създал предпоставка за катастрофа с осъществяващия пътен контрол полицейски автопатрул, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Колата продължила да се движи криволичейки по "Ягодовско шосе" в посока жк “Тракия”, а водачът й не реагирал на подадените звуков и светлинен сигнал от униформените, които го последвали със служебния автомобил.

Минути по-късно “Опел”-ът бил забелязан на ул. “Княз Борис І”, където се врязал в ремарке на паркиран товарен автомобил “Кроне” до училище "Черноризец Храбър".

На място пристигнали допълнителни полицейски екипи, служители на пожарната и Бърза помощ.

66-годишният шофьор е бил изваден от автомобила с помощта на специализирана спасителна техника. На път за болница мъжът е издъхнал от тежка травма на черепа, предизвикана от удара. В колата не е имало други хора.

Взета е кръвна проба на шофьора, снети са обяснения от свидетели и очевидци на инцидента. По случая е образувано досъдебно производтво в Пето РУ.

Очевидци коментираха пред Нова телевизия, че най-вероятно водачът е бил пиян и затова не е спрял на сигнала на полицията. Той преминал с трийсетгодишния "Опел" през кръстовището с над 100 м/ч и като по чудо не се стигнало до удар с полицейския автопатрул. Но буквално на метри след кръстовището нарушителят се ударил в тира, паркиран пред училището.

Само за последните 2 седмици, над 10 души намериха смъртта си по пътищата в региона на Пловдив.