Търсенето се извършва основно от водолази и спасители от аварийно-спасителния отряд на Гражданска защита, които не престават да разширяват периметъра на издирване, предаде Дарик радио.

През последните дни водолазите претърсваха дъното на река Марица при моста на бул. „Васил Априлов“. В действията се включиха и доброволци, които са близки на изчезналия младеж. Те помагат на спасителите с кану-каяк.

В близост до мястото, на което Петър и приятелката му Деси влязоха да се къпят в сряда, има коварни ями, една от които е с дълбочина над 6 м. На дъното се редуват пясък и тиня. Мястото, където момчето изчезна, е близо до северния край на въжения мост, свързващ двата бряга на Гребната база.

Миналата сряда малко след 18 ч. момчето е било завлечено от водата. То не е умеело да плува и е започнало да потъва. Приятелката му - 17-годишната Десислава, която също е влязла в реката, се е опитала да му подаде парче дърво, за да му помогне да излезе, но Петър не е успял да го хване.

Роднините и приятелите на Петър все още не са изгубили надежда, че младежът може да е успял да се измъкне и да излезе на брега по-надолу по течението на реката.