Началото на фестивала днес е запазено за истинско детско царство с многобройни атракции. А на 2 юни пловдивчани ще събират сили с Айляк ден за още по-силния уикенд.

Събитията са по-шарени отвсякога – пет музикални сцени, танци, спорт, кино прожекции, както и няколко базара, разположени по павираните улички на Капана.

"Две големи сцени, по-малки сцени, една сцена за танци, традиционните ни вече занаятчийски, хендмейд базар, базар на грамофонни плочи. Отново ще има спортна част, отново "Капана фест" ще бъде едно от големите събития в града за тази година", каза Станимир Кронев.

Участниците тази година са над 700, а пешеходната зона в квартала вече не побира желаещите. Затова организаторите стартират подписка за превръщането на още две улици от емблематичния квартал в пешеходни маршрути.

"Тъй като има много магазини, ателиета и галерии, които са на тези две улици, които остават изолирани от пешеходната част и основия поток хора. Като това ще даде поле за действие както на нас, така и на всички наши колеги, които развиват различни фестивали и културни мероприятия в Капана", допълни Кронев.

Другата кауза на фестивала е свързана със създаването на специален фонд за подпомагане на млади творци, които да реализират различни проекти по време на фестивала.