По първоначални данни, вчера около 8.30 часа, 52-годишен водач на лек автомобил “Опел Вектра” нанесъл удари на 27-годишен пешеходец, който му отправил забележка за отнето предимство, съобщиха от МВР.

От държавното обвинение уточниха, че докато пешеходецът с инициали Р. В. пресичал, шофьорът Веселин А. не му дал предимство и спрял на около два метра от него.

Младият мъж му направил забележка и тогава той слязъл от колата, наругал го и му нанесъл два удара с юмрук в лицето.

Друг пешеходец, който вървял по тротоара, се намесил и предупредил шофьора да спре да удря Р. В. Подаден бил и сигнал на тел. 112 и на място се отзовал полицейски патрул, който го отвел в районното. Там бил задържан за 24 часа.

Допълнителна справка показала, че мъжът е известен на служителите на реда.

На нападателя е повидгнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което се предвиждат до 3 години затвор.

Районна прокуратура-Пловдив ще внесе бързото производство в съда в законния седемдневен срок.

В началото на месеца трима души бяха приети в болница след поредната саморазправа на пътя заради отнето предимство, този път в Раднево. Четирима души бяха задържани, стигна се и до междуетническо напрежение и протести, които бяха парирани от МВР.

По бързата процедура двама 17-годишни младежи, които бяха уличени за нанасяне на телесни повреди на полицейски служители по време на протестите, бяха осъдени дни по-късно.