Той ще се проведе на 21 и 22 май, съобщиха от пресцентъра на общината.

Събитието се организира от неправителствената организация "Активна подкрепа за креативност".

За двата дни в Цар Симеоновата градина ще бъдат организирани базари с тематични тийнейджърски стоки, "работилници" по хип-хоп и брейк танци, ще се изработват бижута от необичайни предмети и материали.

На място ще се рисуват с къна временни татуировки и ще има състезания по рисуване на графити, състезания по Beatbox з freestyle и много други.

През цялото време на фестивала, специалист по превенция на наркотичните вещества, ще дава консултации на интересуващите се младежи за зависимостта от наркотиците и борбата с тях. В двете вечери ще има атрактивни концерти на родни хип-хоп изпълнители.

Целта на проявата е чрез творчество и забавления да се въздейства на подрастващите, за да не посегнат към дрогата. Организаторите искат по този начин да кажат на младежите, че не е нужно да се взимат вещества, за да се чувства човек свободен.

Двудневният фестивал е част от Културния календар на община Пловдив за 2016 година. Той се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив, подпомаган от специалисти от МБАЛ "Свети Каридад" и Общинска фондация "Пловдив 2019".