64 % от социално слабите в Пловдив град са получили предвидените пакети. Очаква се социалните служби да определят нови уязвими групи по програмата, които да получат неизползваната храна, коментира пред Пловдивската телевизия директорът на БЧК в града под тепетата Таня Георгиева.

Раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещите се започна на 6-ти януари тази година и трябваше да приключи в края на същия месец. Кампанията обаче беше удължена до 5-ти февруари.

22 547 социално слаби граждани в Пловдивска област трябваше да получат помощите, само 18 496 са се възползвали. За Пловдив град цифрите сочат следното - от 7134 правоимащи в Пловдив, едва 4 267 са взели хранителните пакети.

От БЧК раздаваха по 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр и са направили анализ чрез анкети за причините, които са най-чести за неполучаването на продуктите.

"Хората не правят разлика, че това е нова програма. Тя не е структурирана като старата, която беше изпълнявана в продължение на шест години, а хората получаваха на три транша целия си хранителен пакет", обобщи Таня Георгиева.
Остатъкът ще бъде преразпределен на друга социална група.