11 дървени къщички край фонтаните пред община Пловдив вече работят и предлагат традиционното немско греяно вино глювайн, апетитни вурстчета, различни сладкиши и празнични украшения.

На откриването на базара в събота присъстваха кметът Иван Тотев, Петер Коуб – временно управляващ посолството на Федерална република Германия и почетният консул д-р Мариана Чолакова, съобщиха БНР и "Мотитор".

Организаторите на базара са подготвили и богата съпътстваща програма.

В близост до тях е откритата сцена, на която ще се изявяват млади таланти от Пловдив, а край нея е и Дядо Коледа, с когото и малки, и големи вече могат да се снимат и да си пожелаят да им донесе хубав подарък за Коледа.

Тази година в Пловдив има два коледни базара – немският на площада пред общината и втори в квартал „Капана“.

"Даваме възможност новата зона в квартал „Капана“ да бъде пространство с базари, които обаче ще са с по-различна насоченост – фермерски пазари, традиционни местни продукти и други атракции, така че комбинираме европейската и българската култура. Това е нещо, към което трябва да се стремим по пътя към 2019 година - да съхраним българската си идентичност, но същевременно да имаме мост и към европейската култура“, каза кметът Тотев.