Тленните останки на Момчил Семерджиев бяха докарани в бял ковчег в църквата "Вси Светии" на Драгановите гробища в Пловдив в петък.

Десетки роднини, приятели, съученици от гимназията и състуденти на младежа дойдоха за опелото. Затворениият ковчегът едва побра стотиците цветя, оставени върху капака.

След като близките се простиха с младежа, накрая минаха състудентите. Никой от тях не можа да сдържи сълзите си.

Родителите на студента, двете баби и дядо му бяха много разстроени. Братът Явор не криеше сълзите си и приемаше съболезнованията на младите хора за сполетялата семейството трагедия.

На излизане от храма Мария Драганова, съседка на почернената фамилия, сподели през сълзи, че недоумява какво се е случило и че никой от махалата не може да повярва, че някой би искал симпатичният, умен и винаги усмихнат младеж да бъде мъртъв.

Тя сподели още, че докато дядо му е бил жив, са се събирали всяка вечер у тях или в дома й и момчето е присъствало на тези срещи още от малко момче.

"Момчил беше много любознателен и много добре възпитан. Такъв ще го запомним", разплака се съседката.

Траурната кола потегли с белия затворен ковчег. Трупът ще бъде кремиран.

Момчил изчезна на 18 срещу 19 септември. Предприе се мащабно издирване, но едва вечерта на 4 октомври трупът му бе открит случайно от двама младежи в подножието на Младежкия хълм в Пловдив.

Разследващите са се насочили по две версии - случаен инцидент падане от 30-метровата скала или самоубийство

Въпросите около смъртта на младият мъж обаче остават, след като стана ясно, че до тялото му е бил намерен втори телефон. Въпросителни буди и фактът, че тялото на момчето бе задържано няколко дни в съдебна медицина и едва вчера освободено.

Бабата и родителите на момчето, което скоро се е прибрало от бригада в САЩ, не вярват той да се е самоубил. Те обявиха, че Момчил не е употребявал наркотици и не е злоупотребявал с алкохол.

Братът на загиналия студент: Вярваме, че е нещастен случай >>>