Това е станало в документи за попълване на състава на Общинската избирателна комисия в Община Родопи. Възложена е полицейска проверка за извършено евентуално документно престъпление, съобщи БНР.

В достоверността на подписите се е усъмнила Таня Бочукова, зам.-кмет на община Родопи, когато получила пълномощните за попълване на състава на ОИК - Родопи от квотата на Реформаторския блок. Документите били за Валя Баракова, която е предложена за член на Комисията.

Подписите не са от едно и също лице и след като го съпоставих със споразумение за участие в изборите, подписът на господин Корман Исмаилов на онова споразумение е един, на пълномощници на трите, които ми бяха представени, и трите подписа бяха съвсем различни. Само като го погледнеш, е доста очевадно.

Предстои възложената от прокуратурата полицейска проверка да установи дали действително подписите са фалшифицирани. Междувременно председателят на ОИК - Родопи Здравка Найденова отказа коментар по случая на този етап с аргумента, че не е запозната с него.