Разправията е станала между природозащитниците и хората от фирма "Запрянови", които работят на обекта.

Арх. Петя Владимирова, една от активистките на екосдружение "Граждански контрол", влязла в пряка схватка с техническия ръководител на обекта Иля Гонзалес. Полицията ги е разтървала, след което и двамата са се заканили да подават жалба.

Владимирова твърди, че Гонзалес й е счупил видеокамерата. Гонзалес обаче вече има съдебно-медицинско удостоверение, че го е удряла в слабините и има травма.

Той разказа, че в 8,30 часа на обекта са се появили две групи и са започнали да снимат.  Обяснил им, че това е строителен обект и трябва да имат възпитание.

"Жената (б.а. - Петя Владимирова) започна да ми вика, че работим незаконно и изсичаме парка. Казах, че ги познавам от Цар Симеоновата градина, където ние работихме, а те пак протестираха. Дори ме бяха обвинили, че съм искал да открадна Деметра" . Попитах нима не харесват сега градината, където ходи да почива целият град", разказва Гонзалес.

Природозащитниците протестират срещу изсичането на дървета за построяване на новия зоопарк. Това е поредният им протест.

По думите му обаче жената не искала да го слуша, а викала. Тогава той казал, че се надявам, че поне добре им плащат за тези протести.

"Тя тръгна срещу мен и започна да ми тика камерата направо в лицето. Хванах обектива, а тя започна да ме удря нарочно в слабините, направо по тестисите, за което веднага си извадих събедбно-медицинско удостоверение", описа екшъна техническият ръководител на обекта.

Той твърди, че атаката на "зелените" продължила още по-яростно.

"Влязох в нашия фургон, а те ме псуваха отвън. Жената грабна чугунен капак , който тежи 1,5 килограма и го хвърли по стъклото. "Добре е, че е от плексиглас, иначе нямаше да съм жив", разказа Гонзалес.

Той има стаж над 20 години и твърди, че през живота си не е видял такава липса на възпитание.

Протестът срещу строежа на новия парк е свързан с изсичането на дървета и не се провежда за първи път.