Снощи около 21.30 часа в полицията е получен сигнал за инцидент на ул. “Александър Стамболийски” в Брестник, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

На място е изпратен патрул, който установил, че 18-годишен младеж без книжка е изгубил контрол върху мотопеда си и е ударил движещия се по улицата 19-годишен пешеходец.

След удара, водачът е паднал на пътното платно и е загинал на място. Другият младеж е откаран в болница с опасност за живота. Работата по изясняване причините за инцидента продължават служители на Сектор “Пътна полиция”.

От началото на годината при катастрофи в страната са загинали 367 души, а над 4800 са ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР. Само през юли черната статистика сочи, че жертвите на "войната по пътищата" са 56.

Преди година парламентът прие на първо четене промени, които предвиждат завишаване на санкциите за шофьори, които сядат зад волана без свидетелство за правоуправление. При причиняване на смърт или телесна повреда след употреба на алкохол, наркотици и управление без книжка, вместо досегашните от 1 до 5 г. при тежка или средна телесна повреда наказанието вече ще бъде до 6 години, а при особено тежки случаи - вместо от 2 до 8 години - до 10 години.