Те са обвинени за подкупи, търговия с влияние, длъжностни и документни престъпления, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Според обвинението Костадин Павлов е получил подкуп в размер на 3000 лева. Той е взет чрез трето лице, а целта е била да се манипулира в полза на Минчева, която е собственик на пловдивската фирма “Надежда-2000” ЕООД, обществената поръчка за изхранване в детските заведния на стойност - 74 327 лева.

Това е станало като офертите за конкурса са били отворени и сравнени предварително. Схемата се е развивала през 2013 година.

На следващата 2014 г. срещу 1200 лева кметът е повлиял на друг служител на общината отново да съдейства фирмата „Надежда 2000” да спечели поръчка.

Самата Надежда Минчева е обвинена в предлагане на подкуп на длъжностно лице и търговия с влияние 

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които Павлов е обвинен е лишаване от свобода от 3 до `5 години, глоба до 25 000 лева, конфискация на до една втора от имуществото на виновния и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

Ако Надежда Минчева бъде призната за виновна, тя може да получи затвор до 10 години и глоба до 15 хиляди лева.

Павлов и Минчева са с мерки за неотклонение „парична гаранция” в размер на по 4 000 лева.

Надежда Минчева е обвиняема за търговия с влияние и по още едно досъдебно производство заедно с бившия кмет на район „Централен” в Пловдив Райна Петрова.
Петрова е обвинена
в престъпление по служба и за търговия с влияние