Инцидентът стана с автобус, превозващ работници от лагерния завод в Калофер, които се прибирали в Сопот, Карлово и близките села. 18 души пострадаха, от които 12 бяха транспортирани в пловдивската университетска болница.

Петима от тях след обработка на травмите си са освободени за домашно лечение, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

Пет жени и двама мъже са получили по-сериозни травми и остават в различни клиники на болницата. Най-тежко пострадал е мъж на 27 години, който е приет с разкъсно-контузна рана и прекъсната артерия на лявата ръка. След сложна операция на екип от ортопеди и съдови хирурзи кръвоснабдяването на крайника е възстановено. Мъжът е настанен в Клиниката по съдова хирургия в стабилно състояние.

В същата клиника е настанена и жена на 44 години, на която е извършена операция заради фрактура на дясната мишнична кост и разкъсване на артерия. Нейното състояние също е стабилно, уточниха от болницата.

Останалите четири жени, които са на 21, 31, 46 и 51 години с контузии на гръден кош и корем и без опасност за живота с в Първа хирургия.

Операция е претърпял и 55-годишен мъж, който е приет с разкъсно-контузна рана на лакътя на лявата ръка. Той е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология в стабилно общо състояние.