Това каза зам.-кметът Александър Държиков, цитиран от Plovdiv24.bg. Той обясни, че глобата за първо нарушение е 100 лева, за второ и следващо е от 200 до 500 лева.
 
"И още нещо интересно - няма повтаряемост на нарушението, което говори, че има възпитателен ефект работата ни. Не сме спирали превенцията и приоритетно, когато има сигнал за каруца, се отреагира", коментира още Държиков.
 
Граждани могат да подават сигнали за каруци на телефона на "Общинска полиция" - 032 630 777. Те имат отлична координация с "Общинска охрана" и с паяците и бързо отреагират. Имало случаи на подадени сигнали чрез полицията или на телефон 112, които се предават на "Общинска полиция" и отново се реагира, обясни зам.-кметът.

Регламентът на санкциониране при нерегламентирано управление на каруци е да се състави акт за установяване на административно нарушение на водача на каруцата. След това каруцата се репатрира в складовата база на ОП "Градини и паркове" и се охранява от "Общинска полиция".

Държиков припомни, че през 2013 г. ОбС е приел изменение на Наредба 2 на община Пловдив, в която движението на пътни превозни средства, теглени от животинска тяга в града, е забранено освен в "Столипиново".