Това става ясно от официалното писмо, изпратено до музикалната компания от община Пловдив, с което й се отказва концерта, който трябваше да се проведе на 3-и и 4-и юни.

Община Пловдив официално забрани поп-фолк концертите на "Пайнер" по случай 25-ата годишнина на музикалната компания на Античния театър, съобщиха в официалния сайт на фирмата. 

"На 20 май бяхме уведомени писмено, че сагата най-после завърши", поясняват от медията.

Специална комисия е проверила античното съоръжение на 18-и май и е установила, че в следствие на проливните дъждове са нанесени щети на части от сцената и дървените седалки, поради което те не могат да бъдат използвани и са опасни за живота на посетители и изпълнители.

От музикалната компания са предложили да проведат само един концерт на Главната, който да бъде само фолклорен и да е безплатен, но местната администрация е отхвърлила и това предложение.

"Дъждът „спаси“ честта на кмета Иван Тотев",
коментира за Дарик радио пресаташето на Пайнер Любомир Костадинов.

"Ако става дума за малък ремонт, бихме могли да го извършим и ние, с наши сили. А ако става дума за основен ремонт, как ще се случат оперните спектакли, които рекламира Общината и които стартират буквално дни след нашите дати?",
питат от фирмата.