Подлезът е преграден с метални решетки, тъй като поставеното преди година осветление е откраднато. Така живеещите в районите „Тракия“ и „Източен“ са принудени да минават през натовареното „Цариградско шосе“.

Стефан Камбуров е с нарушено зрение и за него пресичането на булеварда е проблем, дори и при наличието на звукова сигнализация.

“Самото кметство и Голяма община не взема под внимание. Относно петте подлеза, които съществуват от „Успех“ до Централни гробища, абсолютно са в едно окаяно състояние”, заяви той.

“Преди една година този подлез, който виждате тук, с г-н Димитров – кмета на район „Тракия“, положихме усилия да бъде основно ремонтиран”, коментира Николай Чунчуков- кмет на район „Източен“.

15 хиляди лева струва ремонтът, средствата за който са дарени от хранителна верига. Веднага след това подлезът е разграбен.

“Точно два дни издържа това осветление, беше начупено тук по тротоарните плочки. Единият ден половината, на другия ден- втората половина”, припомни Костадин Димитров – кмет на район „Тракия“.

Сега подлезът е преграден с решетки поради зачестилите кражби и инциденти. Заради недоволството на хората се търси вариант за поставянето на видеонаблюдение или отдаване на концесия.