Преди няколко дни той бе арестуван и обвинен в престъпления по служба и съхранение на незаконни боеприпаси. В ареста остава и Иван Саравски, който през декември 2014 г. е блъснал човек на пешеходна пътека и е избягал от местопроизшествието, предаде БТА.

По-късно пострадалият е починал в болница. Шофьорът получил съвет от длъжностни лица да представи свой познат като извършител на престъплението.

Според прокуратурата полицаят Илиев е помогнал на Саравски да избегне наказателно преследване. Второто обвинение срещу служителя на КАТ е, че в съучастие със Сергей Джамбазов в периода от февруари до април тази година Илиев е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага.

Полицаят е обвинен и в придобиване и съхранение на над 100 патрона за огнестрелни оръжия, без да има разрешително. Обвинения са повдигнати и на Сергей Джамбазов за това, че умишлено е улеснил полицая Илиев да използва своето служебно положение за набавяне на противозаконни облаги.

Снощи Пловдивският окръжен съд реши да измени мярката за неотклонение на Джамбазов в парична гаранция - 2400 лева. Арестите на Илиев, Саравски и Джамбазов бяха извършени в рамките на проверката на дирекцията "Вътрешна сигурност" на МВР, която започна през тази седмица в "Пътна полиция" - Пловдив.