По думите му все още не е ясно каква цена ще трябва да заплащат желаещите да се възползват от услугата, защото това все още е тема, която се доуточнява от местната администрация, предаде Дарик радио.

Тотев допълни, че ако някой иска може да поръча на общината да му пусне фонтаните извън графика им срещу заплащане.

Официалното откриване на новата атракция на Пловдив ще е на 23 май, допълни кметът. Той обясни, че церемонията ще бележи финала на общоградските чествания на 23-ти май, свързани с официалното връчване на 19.05.2015 г. в Брюксел на титлата на Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.

До тогава ще продължат пробите на водното съоръжение, които започнаха успешно през изминалите почивни дни. За тестовете се очакват специалисти и от чужбина, уточни Иван Тотев.

Той съобщи още, че емблематичният парк ще бъде заснет и включен във всички рекламни материали за града, ще бъдат отпечатани и специални брошури с новата атракция на Пловдив.

„Нещо прекрасно се получава в Цар Симеоновата градина. Предстои поетапното пускане на всички водни съоръжения в парка“, каза кметът на Пловдив.

Тотев припомни, че фонтаните са на площ от 7 декара и ще разполагат с 3 музикални програми от по 20 минути, всяка от които ще бъде разделена на 4 части с по една минута почивка между тях.