Тогава 200 служители получиха заповеди за уволнение.

Ръководството на завод „Флавиа” е поискало да бъде обявен в несъстоятелност заради натрупани дългове. Обувната фабрика дължи само за заплати на работниците повече от 600 000 хиляди лева.

62 работници обаче не могат да се регистрират в Бюрото по труда, защото нямат трудови книжки. Те били поканени на 30 март да се явят във фабриката за оформяне на документите. Оказва се обаче че няма кой да ги посрещне, съобщи БНТ.

Казаха: елате след една седмица. Никой не ти се обажда, нито има връзка с нещо. Има ли някой в завода? Абсолютно никой няма. Нито в администрацията, нито в цеховете", казва работничката Росица Николова.

Друга работничка, Спаска Танова добавя: “Сега и документите не можем да си вземем. Кажете ми каква институция може да ни помогне освен телевизия вече в краен случай. С мъжа ми ни престои и пенсиониране и просто…".

Управителят на обявения във фалит завод смята, че вече не носи отговорност и занапред кредитора - българска банка, е тази, която трябва да осигури връщането на трудовите книжки на работниците.

От Инспекцията по труда съобщиха, че ще търсят административно наказателна отговорност от управителя на фирмата.

Петко Танов се оплака: “И никой не ни обръща внимание, никой. Каква държава сме не мога да си обясня изобщо. Ходили сме на колко места – адвокати, служби. Всеки вика – дело, дело…

Хората ще чакат съдебната процедура, за да получат и дължимите седем заплати.