Около 2.30 часа на 15 април на улица “Явор” автопатрул на Второ РУ опитал да спре за проверка лек автомобил “Фиат”. Вместо да се подчини на подадения със стоп палка сигнал, водачът дал газ и продължил.

След кратко преследване униформените открили автомобила, изоставен в близка пресечка. При огледа в него намерили маска с прорези, инструменти за проникване с взлом и плазмен телевизор.

Междувременно в районното управление постъпил сигнал, че половин час по-рано, след разбиване на входната врата, било проникнато в кафене на съседната улица “Царевец”. От помещението липсвал телевизор, а описанието му съвпадало с това на открития във изоставения “Фиат”. По случая е образувано досъдебно производство и е започнало разследване под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

От Областната дирекция на МВР била подадена информацията и към останалите полицейски управления в Пловдив, които се включили в съвместните действия по разкриване на извършителите.

Същия ден е задържан избягалият шофьор - криминално проявен 23-годишен мъж от Пловдив. Той е заподозрян в съпричастност към обявената кражба.

Било изяснено, че от началото на декември м.г. задържаният и други четирима пловдивчани са осъществили общо 38 подобни престъпления.

Обекти на посегателствата на групата били фризьорски салони, заведения, магазини и фирмени офиси, от които отнели телевизори, лаптопи, специализирани инструменти, козметика и други.

Голяма част от откраднатите вещи са открити и иззети. За срок до 24 часа, освен шофьорът на "Фиат"-а били задържани и неговите съучастници – пловдивчани на 23, 24 и 29 години. Един от бандитите, 28-годишен мъж, в момента излежава присъда в Пловдивския затвор.

Работата на разследващите по събиране на доказателства за съпричастност и на други хора по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.