Това става две седмици преди края на кампанията по деклариране на доходите от физическите лица, съобщиха от агенцията.

Общата възстановена суми е над 650 хил. лв. или средно по 260 лв. на човек.

Облекченията, ползвани от клиентите на дирекцията са заради направени лични вноски за осигурителен стаж, намалена работоспособност, теглен ипотечен кредит от млади семейства и други.

От НАП Пловдив напомнят, че за да бъде ползвано данъчно облекчение, клиентите трябва да приложат към годишната си данъчна декларация определени документи – копие на валидно решение на ТЕЛК; удостоверение от банката, отпуснала кредита, удостоверяващо размера на направените през годината лихвени плащания; документи, доказващи направено дарение, ако повод за облекчението е дарена сума и други.

Важно условие е подателят на декларацията да няма неплатени задължения.

Почти 30 хил. жители на Пловдив и областта са декларирали до днес доходите си от миналата година. Срокът за подаване на декларациите и плащане на дължимия данък по тях е 30 април, като освен на място в офиса и по електронен път, формулярите могат да бъдат изпратени по пощата като писмо с обратна разписка или подадени на гише в 26 пощенски станции.

Повече информация и консултации за попълването на данъчни и осигурителни декларации можете да получите на телефон 0700 18 7000700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.