Това е една от версиите, по която работят австрийските криминалисти, пише "24 часа".

31-годишната пловдивчанка е студентка в Ерланген, Германия.
На 23 март Кристина тръгва с влак за България. Късно вечерта се обажда на майка си по телефона, като казва, че някой я следи. Видяна е за последно на гарата в австрийския град Куфщайн на 24 март. Обажда се на майка си отново и от тогава е в неизвестност.

Уведомени са полицията и посолствата в Германия и Австрия, както и Външно министерство на България. Установено е, че Кристина е звъняла и на спешния телефон в Тирол.

Според запознати, много възможно в случая е да става дума за отвличане, а похитителите най-вероятно са българи. Те били наясно колко състоятелен е бащата на младата жена - юристът и настоящ крупен бизнесмен Христо Вълчев. Той и брат му - Николай Вълчев, бивш шеф на кабината на експремиера Иван Костов, са собственици на огромна оранжерийна плантация от над 600 декара със зеленчуци край първомайското село Крушево

Бащата обаче отказа всякакви подробности по случая.

"Не желаем на този етап нищо да се разпространява за нея”, категоричен е родителят. Запитан кога последно се е чул с дъщеря си, Христо Вълчев беше категоричен: “Не мога да коментирам нищо!”.

Изненадващо познатият на Кристина - Иво Стоилов, който призова всички във Фейсбук да помогнат за издирването й, свали молбата за помощ. Той не отговаряше и на телефона, който бе обявил за връзка с него, с мотива, че е на работа. Вместо това Стоилов написа:

"Приятели, наложи се да изтрия поста за изчезналото момиче по всеобща преценка, че той по скоро би навредил, отколкото да помогне. Съветвам медиите да направят същото, ако желаят наистина да са полезни. За последно ще благодаря на всички за почти шестте хиляди споделяния през последните три дни и че го приехте присърце! За десетките обаждания и полезна информация, която научихме. Оставяме службите да си свършат работата, като обещавам да се отзова, ако отново се наложи."