Целта е повишаване на безопасността на движение по старите отсечки от магистралата, които поради недостатъчния финансов ресурс не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани, съобщават от АПИ.

Ограничението ще бъде за участъците на АМ „Тракия“ от км 63+000 до км 90+197 и от км 119+760 до км 133+112 - на територията на област Пазарджик и Пловдив.

Забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 3.5 тона има по пътя Пловдив-Ситово-Лилково, заради пропадане на пътната конструкция. Движението на лекотоварните автомобили се осъществява по обходен път. Проходът Троян–Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства.

Движението по път II-86 Асеновград - Бачково, при км 30, се извършва все още в едното платно. По дясната лента на пътя в посока Бачково тече вода, което създава предпоставки за свлачищна дейност. Ограничението за движение в едната лента в посочения участък е обозначено със знаци. Придвижването се извършва със засилено внимание и изчакване.