В осмата поред национална класация, организирана от Дарик радио и в. "24 часа",  София спечели за трети път големия приз "Най-добър град за живеене в България през 2014 г."

За читателите на в. „24 часа“ обаче най-добрият град е Пловдив. Той събра над 30% от гласовете в интернет анкетата, проведена на www.24chasa.bg.

Като основни предимства на Пловдив, читателите на вестника посочват ускорената модернизация на градските части, развитието на културата, което доведе до обявяването на Пловдив за културна столица на Европа, както и безпрецедентното развитие на бизнеса в града и възможността за намиране на добре платена работа за специалисти.

Заради последните критерии Пловдив получи и наградата за „Най-добър град за бизнес в България“. Тя бе връчена на кмета на града Иван Тотев от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В категорията бизнес град Пловдив спечели най-много точки в сравние с останалите градове в страната по няколко критерия – стратегически разположение и удобна инфраструктура, изключително добре работеща администрация (по думите на министър Павлова) и възможности за обучение и подготовка на квалифицирани кадри.

"Градът е с най-високи показатели като индустриален и логистичен център и е на първо място по IT и аутсорсинг бизнес", каза министър Павлова.

"Независимо, че е известен с културно-историческите ценности, Пловдив съчетава възможностите за развитие едновременно на туризъм и на бизнес", допълни тя.

В тазгодишната класация бяха отличени още два града в Пловска област.

Асеновград получи титлата за най-красив град в България за 2014-та, а Хисаря бе обявен за най-зелен град заради устойчиво развитие, екологична инфраструктура и опазване на минералните води.