На 3 февруари м.г. 35-годишната учителка Калина Стефанова е блъсната на пешеходна пътека между бул. "Източен" и бул. "Санкт Петербург" от 58-годишния шофьор Милко Драганов. Жената е с множество травми. Тя е откарана в УМБАЛ "Св. Георги", където спасяват живота й, но изпада в будна кома. Здравословното й състояние обаче се влошава и 7 месеца след катастрофата Калина умира в болница вследствие на сепсис.

Милко Драганов е карал „Рено Меган Сценик”. С около 45 км/час влязъл в средна лента в злополучното кръстовище на зелен светофар. Когато реното навлязло в кръстовището, Калина Стефанова слязла на пешеходната пътека и тръгнала да пресича на червено. Милко Драганов бил на около 9 – 10 метра от нея, когато я видял. Незабавно натиснал спирачките и се опитал да отклони колата вляво, но въпреки това последвал фаталният сблъсък.

Сега съпругът й Иван Стефанов, който е пенсионер по болест, гледа трите си деца - Павлина, Йоана и 3-годишния Калоян, със 130 лева пенсия и 120 лева детски надбавки.

По думите на Стефанов, шофьорът, прегазил съпругата му - Милко Драганов не е  направил никакъв опит за контакт със семейството.

„Първо твърдеше, че тя не е била на пешеходна пътека, после обясняваше че била с качулка и не го е видяла и прочее оправдания. Разследването обаче го опроверга”, каза още вдовецът.

Окръжните магистрати признаха водача за виновен и го осъдиха на 4 години 6 месеца затвор. Освен това Драганов няма право да управлява автомобил за срок от 7 години.

Вчера и Иван Стефанов, и Милко Драганов запазиха пълно мълчание в съдебната зала.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативния съд.