Той е бивш директор на РДВР - Пловдив, бивш ръководител на НСБОП, началник на НС "Полиция" и накрая главен секретар на МВР в правителството Станишев.

За участие във форума вчера дойдоха и заместник-председателите на АБВ Румен Петков и проф. Борислав Борисов, които формулираха като основна задача пред новоучредената структура подготовката, участието и постигането на добър резултат на предстоящите избори за местно самоуправление през есента, съобщи Радио Пловдив.

Пред присъстващите на градската учредителна конференция около 100 делегати, заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков определи Пловдив като „ключов район” и място за „особена политическа реализация”.

Пловдив има вече партия на интелигенцията, подчерта новоизбраният председател на гражданския съвет на АБВ проф. Димитър Костов , като се ангажира да работи за привличане на членове на научната общност и че парламентарната група на АБВ да зачита мнението на гражданите.

Румен Петков отхвърли обвиненията за организационни неуредици и напрежение при структурирането на партията в Пловдив във връзка с оттеглянето на членовете на НС на АБВ и учредители на пловдивската структура проф. Георги Паскалев, Володя Карамитев, както и избрания за лидер на градската структура в началото на март Христо Барутчиев, които бяха определени като нелегитимни.

Кандидатите и параметрите за изборите на есен ще бъдат обсъдени на националната конференция на АБВ на 26 април, добави Петков.