Предстои официално да бъде подписан договорът, но общинското ръководство е провело вече две срещи с фирмата, съобщи кметът Иван Тотев, цитиран от Plovdiv24.bg.

"Подготвяме процедурите по заема и очакваме реалната работа да стартира през август, може би втората половина на август", добави градоначалникът.

По думите му в договора за реконструкцията на булевардите "Руски" и "Коматевско шосе", с които ще се стартира, ще бъде заложено условие изпълнителят да ги поддържа 7 години след ремонта.

Паралелно общината подготвя и процедурите за бул. "Васил Априлов". Поръчката ще се пусне по-рано, за да не се бави, ако има обжалване.

"Ще ми се да започнем поне един участък от "Руски" и след това да работим по "Васил Априлов", каза още кметът.

Общинското ръководство обмисля по заема от ЕБВР да работи паралелно булевардите "Руски" и "Коматевско шосе", а в края на годината да започне реконструкцията на бул. "Шести септември". Напролет догодина или още зимата, ако позволяват условията, ще започне и новият строеж на бул. "Северен".

Кметът припомни, че в момента тече кампанията по запълване на дупки в града. Обмисля се и асфалтиране на улицата до Новата сграда на ПУ, "Брезовско шосе", "Рогошко шосе" и други.