Овощните дръвчета са позиционирани на откритите площи в Панаирното градче. Сякаш по негласно споразумение цените им бяха уеднаквени до стотинка, нищо че имаше представители на разсадници от Пловдив до Айтос, съобщава "Марица".

Овошките - сливи, череши, праскови, круши и др., струват точно 5 лева. Цената не е мръднала от лани, радваха се клиенти, които ще подновяват дворовете си.

По-екзотичните видове като годжи бери, нар и смокиня се продават за 10 лева. Също толкова е и райската ябълка.

Фиданка от маслина и киви държат цена от 15 лева, а лимон купувате срещу 20 лева. И за тези редки за нашите ширини дръвчета интерес не липсваше.

"Твърдо ще експериментирам с маслинено дръвче", запали се младеж, който по-късно призна, че е аматьор, но пък за сметка на това любител на маслини.

24-о издание на селскостопанското изложение АГРА започна вчера и ще продължи до 8 март. Успоредно с АГРА  в Панаира се провеждат още 6 изложения.

Маслини от Етна - хит на Панаира


Невиждан интерес сред посетителите на изложбата "Вкусовете на Италия", която също се откри вчера в Панаира, предизвикаха маслини, отглеждани в подножието на вулкана Етна. Хората се тълпяха на опашка, за да опитат от деликатесите, съобщава "24 часа".

"Който яде от тях, живее до 120 г.", беше написал на щанда си фермерът Джузепе Кортезе, един от големите производители в Сицилия. Той отглежда 40 ха и показва маслини, пълнени с различни зеленчуци - с моркови, карфиол и люти чушлета.

Сладко от шамфъстък и от бадеми, крем от копър, зехтин с дъх на гъби са другите атракции на изложбата. На нея присъстват и традиционните сицилиански каноли, пълнени с биволска извара, която се произвежда само в тази част на Италия. Мнозина от посетителите си тръгнаха с бурканчета мармалад от кактус и крем от копър, приготвени от майстори на Ботуша.