Вместо 3,4 години, той трябва да лежи 6 С бурни ръкопляскания и сълзи посрещнаха събралите се близки на родителите решението на магистратите, предаде БГНЕС.

Съдът постанови присъда за Сапунджиев от 9 години лишаване от свобода, но тъй като той призна вината си, по закон тя трябваше да бъде намалена на 6 години.

Той няма да има право да управлява автомобил 8 години, което също е завишение, защото на първа инстанция забраната беше 5 години.

Сапунджиев трябва да плати и разноските по делото. Той има 15-дневен срок, за да обжалва присъдата пред Върховния касационен съд.

За да подкрепят родителите на Паоло днес пред Съдебната палата в Пловдив бяха дошли над 50 техни съграждани от Стара Загора, които преди заседанието се събраха на граждански протест.

Майката на Паоло - Красимира, която участва в него, заяви:
"Очаквам съдът да уважи нашите искания и да даде адекватна присъда от около 10 години. Цинизмът, арогантността, безхаберието и безотговорността напоследък са се превърнали в някакви ценности. Този човек е рецидивист на пътя, има хиляди нарушения и глоби, които не е плащал и ще е смешно, ако бъде оправдан".

Неотдавна телевизионни репортажи показаха, че Сапунджиев, който е на свобода, продължава да шофира нов джип. По закон шофьорската му книжка може да бъде отнета, едва когато присъдата му влезе окончателно в сила. Дотогава той има право да кара необезпокоявано личен автомобил.