Организаторите входираха искане в деловодството на община Пловдив престижното спортно събитие да се проведе в новата Мултифункционална спортна зала – Колодрума, съобщи "Пловдив Утре".

След като две години Българската федерация проведе успешно европейското и световно първенство в софийската „Арена Армеец“, ръководството на международното таекуондо делегира на родната организация правата и за тази година като изключителен организатор на форума.

Очакваме повече от 1000 състезатели от над 70 държави да посетят най-стария град в Европа, заяви вицепрезидентът на Федерацията Костадин Димитров.

От своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев коментира, че още преди да са приключили строителните дейности на Колодрума, интересът към залата е огромен.

„Това показва, че усилията ни не са били напразни. Мечтаната от поколения пловдивчани голяма спортна зала дава възможност за провеждането в Пловдив на много международни спортни и културни събития, което ще донесе добавена стойност за града ни“, подчерта Тотев.