Тръгнали преговори, но по някое време Кирил Рашков, виждайки, че бизнесменът е сериозен и проявява интерес към хотела, вдигнал цената на 1 милион лева. Крайната сума отказала купувача и сделката се разсъхнала, разказаха близки до семейството на Цар Киро.

Още миналия юни, месец преди белезниците да щракнат, Кирил Рашков заяви, че ремонтира хотела, но няма да живее в него.

„Ще бягам в Брюксел. Няма живот тук за мен и семейството ми. Ние ще си живеем и ще си караме живота, както сме го карали по нормалния път. Ще стана клошар ако трябва, но не и в България. Още не живеем в хотела, ремонт му правим”, потвърди тогава той.

Месец по-късно, на 10 юли, Кирил Рашков бе арестуван пред хотела си, като преди това полицаи претършуваха джипа и сградата му. Тогава стана ясно, че задържането му е заради 501,5 грама живак, от който според прокуратурата Рашков имал планове да прави мръсни бомби. Пренесъл отровата през Капитан Андреево от Турция на 10 юли, когато вечерта около 18 часа бил арестуван. По-късно разследването бе поето от специализираната прокуратура в София, а от тогава до момента Кирил Рашков е в затвора в Пловдив.