"Проверяваме тези лица за съпричастност", потвърди за БТА директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов. По думите му, до няколко дни се очаква случаят да бъде разрешен. Не са изключени и нови арести.

Вижте снимки на опожарените коли >>>

Колите на Йорданови - джип "Мерцедес GL" и лек автомобил от същата марка, бяха запалени към 3.00 ч. на 22 януари.

На мястото на палежа на ул. "Чернишевски" разследващите са открили следи от запалителна течност. Само преди година на метри от мястото на палежа бяха опожарени други две коли на Йорданови - "Тойота Ландкруизър" и "Мерцедес ML".

Ден по-късно с камък беше разбито предното стъкло на джипа "Мерцедес GL", който бе запален преди два дни. Той е собственост на съпругата на Йорданов - Татяна, която е общински съветник от ГЕРБ в Пловдив. Леката кола е на дъщеря им Стефка. Тя е била съдружник на убития през миналото лято ботевградски бизнесмен Семко Семков. Йорданови имат бизнес с бебешки и детски дрехи.

Пред БТА Йорданов отрече да е бил заплашван, или че подозира някого за палежите. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, работи се по много версии, каза говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Изгоряха още 2 коли на бивш депутат